Radar systemen

 

Een radar is geen apart apparaat maar een onderdeel van de navigatieapparatuur aan boord. De beelden worden gewoonlijk getoond op een kaartplotter of op een monitor van een computer.

 

BoatFocus biedt u radar systemen van Raymarine.

 

Een belangrijk onderdeel van elk radar systeem is de scanner. Dat is de bekende ronddraaiende balk die radargolven uitzendt en de weerkaatste signalen, "echo's", ontvangt.

 

Raymarine scanners zijn er in 2 varianten:

 

 

 

Raymarine "radome" radar scanner Raymarine "open Array" radar scanner

 

Een "Radome" scanner is een kunststof behuizing waarin de scanner draait. Radome scanners worden veel op plezierjachten geïnstalleerd, bijv. op de stuurhut, op een paal op het achterdek of tegen de spiegel, of in een mast. Op beroepsvaartschepen en zeer grote plezierjachten worden meestal Open array scanners gebruikt.

 

Verschillende modellen scanners kunnen verschillende vermogens hebben, variërend van 2 kW tot 12 kW. Ook verschilt de lengte van de scannerbalk van model tot model. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het vermogen en hoe langer de scannerbalk, des te beter is het radarbeeld. Het radarbeeld wordt nog optimaler door het gebruik van digitale, HD digitale en Super HD digitale technieken.

 

 

Klik hier voor meer informatie en prijzen van Raymarine radome radar scanners.

 

 

Klik hier voor meer informatie en prijzen van Raymarine open array radar scanners.