Zo werkt een Schenker watermaker

 

;    
     

 

Het ‘kloppend hart’ van elke Schenker watermaker is het membraam (de grote grijze buis op de foto's). Afhankelijk van de capaciteit van de machine, kunnen dat er 1, 2 of 3 zijn.

 

Het halfdoorlatende membraam werkt als extreem filter dat ongewenste stoffen uit het aanvoerwater (bijv. zeewater) filtert. Dit proces heet “omgekeerde osmose” en werkt onder hoge druk van ca. 50 bar. Het is een uitstekende en goedkope methode om water te zuiveren.

 

Het membraan is zo ontworpen dat kleine watermoleculen van zuiver water er doorheen kunnen, maar grotere deeltjes of moleculen met een chemische samenstelling niet. De in het water opgeloste stoffen die niet door het membraan gaan, worden met het afvoerwater afgevoerd. Het zuivere water dat door het membraan is geperst, is drinkwater.

 

Voordat het aanvoerwater door het membraam wordt gevoerd, wordt het enige malen gefilterd om de grootste verontreinigingen alvast te verwijderen. Daardoor wordt de machine niet onnodig belast, verlengt het de levensduur van de machine en het membraam, en beschermt het tevens de machine.

 

Voordat het toevoerwater de aanvoerpomp bereikt, wordt het aanvoerwater door een grof filter geleid om bijv. wier en steentjes er uit te filteren. Ook worden Schenker watermakers gewoonlijk voorzien van voorfilters van 20 en 5 micron. Aan het eind van het proces wordt het geproduceerde drinkwater door een koolstoffilter geleid.

 

Het resultaat is drinkwater met een kwaliteit die meestal beter is dan bronwater in flessen.

 

Mits goed onderhouden is de levensduur van een membraam in principe levenslang.

 

 

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van soms gestelde vragen over Schenker watermakers.

 

 

Klik hier om terug te keren naar het overzicht van Schenker watermakers.